Verslag Oslo en werkweek - Reisverslag uit Uddeholm, Zweden van Koen & Marcel Harmsen & Boer - WaarBenJij.nu Verslag Oslo en werkweek - Reisverslag uit Uddeholm, Zweden van Koen & Marcel Harmsen & Boer - WaarBenJij.nu

Verslag Oslo en werkweek

Door: Koen Harmsen+ Marcel Boer

Blijf op de hoogte en volg Koen & Marcel

14 Mei 2011 | Zweden, Uddeholm

Na onze reis naar Oslo willen wij maar weer eens een kort verslagje erop gooien.

Zaterdag zijn wij rond een uur of 8 vertrokken richting Noorwegen. De wegen totaan de grens waren best redelijk. Maar zo snel we Noorwegen binnen waren begon de weg ook interresanter te worden. Kuilen, haarspeldbochten en een afdaling van 200 meter in 2 kilometer. Uiteindelijk kwamen we in de buurt van Oslo, veel mooie auto's gezien waaronder hotrods (t-fords) en andere Amerikanen. Toen ongeveer 4 KM tunnels onder Oslo door, wat onze Tomtom niet zo leuk vond.

Eenmaal in het Centrum van Oslo maar eens naar een parkeerplaats zoeken. Stress! 68 Nok aan munten per uur(omgerekend €9), hadden we uiteraard niet. Uireindelijk de auto in een klein woonwijkje gezet. Leuk dachten we, jammer dat de parkeerwachters er anders over dachten, en een mooi geel bonnetje van 500Nok onder de ruitenwisser hebben gedaan.

Hoe dan ook we zijn naar de haven gelopen waar schijnbaar van alles en nog wat te doen was. Motortrail over kleine auto's heen, wakeboard demonstratie, ballonvaren, miniatuur vliegtuigjes en demonstratie's van verschillende sporten en Stihl machine's.

Daarna zijn we maar eens richting Karl Johans Gate gegaan waar we al snel bij Hard Rock Café Oslo belandde. Lekker echt biertje gedronken voor het eerst sinds een lange tijd. Toen die op waren zijn we maar eens richting het koningklijk paleis gegaan waar heel toevalling net de wisseling van de wacht begon. Dit duurde ongeveer 10 minuutjes.

Achter het paleis ligt een openbaar park waar wij maar eens lekker in het zonnetje zijn gaan liggen. Na een minuutje of 10 hoorde wij tot onze verbazing dat er naast ons Nederlands werd gesproken door een koppeltje dame's die achteraf van Noors-Nederlandse afkomst waren. Zij hadden er ons op gewezen dat er een soort van markt was iets verderop.

Die markt was achteraf wel erg druk en niet interresant voor ons. Daarom zijn we maar een terug gelopen naar de auto om deze ergens anders neer te zetten. Onderweg allebei nog een stukje Oslo Marathon mee gerend om over te kunnen steken, en eenmaal bij de auto aangekomen tot onze verbazing een geel stukje plastic onder onze ruit gevonden. Leuk 500 nok parkeerboete...

We hadden toen de auto maar verzet dicht in het centrum en we zijn toen nog even de haven overgelopen. En tegen een uur of 6 zijn we maar eens richting hostel gegaan. Hier kwamen wij erachter dat er op loopafstand een kroeg was. Gaan met die banaan dus!

Na ruim een half uur zoeken kwamen we bij een Café aan dat ongeveer 3 meter van de snelweg aflag. Maar niks kon onze pret en dorst ons er van weerhouden om er te gaan zitten. Dus lekker een aantal biertjes gedronken, nog het aanbod van de townsdrunk gekregen om een stukje in zijn 20 jaar oude Mercedes 300 sl cabrio te rijden. Leuk met een paar biertjes op, maar nee we zijn maar gewoon terug gelopen...

Zondag zijn we optijd opgestaan om vroeg bij het ontbijd te zijn. Na een kort ontbijdje vertrokken richting Vigeland Sculpture Park. Hier hebben we ruim 3 uur rond gelopen. (Foto's komen online)

Na het park zijn we richting de musea van Oslo gegaan. We hadden de keuze voor 2 stuks, omdat we bijna door de kronen heen waren en bijna door de tijd. Dus we zijn als eerste naar het Viking museum geweest. Hier stonden 3 gerestaureerde schepen van ruim 1000 jaar. Na dat museum zijn we naar het Vram museum gegaan. Hier stond het eerst schip dat beide poolkappen heeft bereikt.

Na een tijd in de musea maar weer eens in de auto gestapt. Terug naar Zweden....

De rest van de week zijn wij druk geweest met het bos af te maken. Laatste lappen bosmaaier werk. Toen het bos klaar was zijn wij begonnen met het kloven van al het door ons gezaagde hout. De bult voor Erik en Louis hun huis is nu bijna weg. En maandag gaan wij weer met frisse tegenzin verder met kloven.

Hier de link naar onze foto's:

Groet'n Koen en Marcel

• 17 Mei 2011 - 15:22

Marian:

Lijkt me prachtig, Oslo ! Zeker die schepen zullen jullie erg mooi gevonden hebben, en het echte biertje lekker ! Geniet ze en misschien tot eind juni !

• 29 Mei 2011 - 18:03

Jan & Jacquline:

mooi foto's en moei land om zo te zien