Eerste Werkdag - Reisverslag uit Uddeholm, Zweden van Koen & Marcel Harmsen & Boer - WaarBenJij.nu Eerste Werkdag - Reisverslag uit Uddeholm, Zweden van Koen & Marcel Harmsen & Boer - WaarBenJij.nu

Eerste Werkdag

Door: Koen Harmsen+ Marcel Boer

Blijf op de hoogte en volg Koen & Marcel

05 April 2011 | Zweden, Uddeholm

Hoowdee How

Na gisteren een afspraak met Erik gemaakt te hebben zijn wij vanmorgen eens rustig over het terrein gelopen met Erik. We hebben een aantal zaken op een rijtje gezet en wat ideeën geupperd.

We zijn na een wandeling van een uurtje maar eens begonnen met ons gereedschap te verzamelen. We hebben een kettingzaag gevonden, best ding op een missende oliedop na. Hiervoor is een kurk gewikkelt in een fietsband gebruikt.

Na eindelijk alle gereedschappen verzamelt te hebben zijn wij begonnen met ons werk aan de meerkant. Klein opschot bosmaaieren en enkele berkjes omgezaagd, en het verwerkt tot kachelhout.

Toen kwamen Erik en Loes langs met een uitnodiging om eens mee te gaan kijken naar wat drijfsteigers die zei eventueel wouden kopen. Na een spannende offroad snow and ice rit kwamen wij uiteindelijk midden in de bush bush terrecht. Het uitzicht over het meer was daar werkelijk prachtig. De steigers waren op wat missende planken na goed. Dit word verder nog geregelt en wellicht kunnen wij hier nog de steigers gaan leggen.

Bij terugkomst ons werk hervat en klein takhout gesorteerd voor een elandenfarm in de buurt. Schijnbaar eten elanden dus hout, wij dachten dat alleen bevers dat deden. HAHA

Daarna hebben wij weer een heerlijk Zweeds gerecht naar binnen gewerkt.

En nu gaan wij voor het eerst in dagen weer eens Nederlandse Televisie kijken en een bokje drinken.

Groet'n Köen en Marcöl

• 06 April 2011 - 09:51

Thomas:

Was het een eland die je naar binnengewerkt hebt?

En ik zie hier dat het morgen mooi weer word. Geniet er van!